perjantai 7. maaliskuuta 2014

Leimatut


Leima on laadun tae. Se voi olla myös stigma, negatiivisesti merkattu. Kumpi sinulle tulee ensimmäisenä mieleen? Täällä leimattiin valkosuklaamurokeksejä ja oltiin taatusti laadukkaissa puuhissa.


Nämä keksit leimattiin innostuksella ja lämmöllä. Keksileimasimia on vilahdellut blogeissa vähän väliä ja täällä niitä on pidetty välillä aivan mainiona keksintönä, sitten taas täydellisenä turhakkeena. Lopulta uteliaisuus vei voiton ja turhakeajatukset joutivat kaapin perälle. Tämä olisi  jotain uutta ja erilaista, ainakin minun keittiössäni. Vähän tuunatumpi ja ammattimaisempi leima niille perinteisille murokakuille. Leimapa hyvinkin, kirjaimellisesti.

Kun sitten näin nämä ihanuudet Sisustus Chill -nettikaupassa, klikkasin ne ostoskoriini ennen kuin huomasinkaan. Lähes yhtä nopeasti sain noutaa paketin lähikaupan pakettiautomaatista ja sitten ei muuta kuin kokeilemaan! Näihin ja kaupan muihin herkkuihin on muuten saatavilla 20 % alekoodi vielä 15.3. saakka!


Leimat oli siis hankittu, seuraavaksi metsästettiin keksiresepti. Valkosuklaamurokeksien taikina oli jo jääkaapissa jähmettymässä, kun vasta avasin leimasinpaketin ja huomasin, että sielläkin olisi ollut leimattaviin herkkuihin ohje.. Optimistisesti uskon ennen laajamittaisempaa kokeilua, että kai kaikentyyppisiä keksejä voi leimakoristella.


Tämä ohje on simppeli ja sillä tuli laihdutuskuurin kannalta jopa ihan liian hyviä kekesejä:)

Valkosuklaamurokeksit, noin 30 kpl

200 g    pehmeää margariinia
1 1/4 dl sokeria
1           muna
4,5 dl    vehnäjauhoja
1 tl        leivinjauhetta
130 g    valkosuklaata pieneksi rouhittuna

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voi-sokerivaahtoon. Jätä taikina jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Pidempikään jääkaapissa makuuttaminen ei haittaa.

Pyörittele taikina pötköksi ja leikkaa siitä ohuita siivuja, jotka taputtelet kekseiksi. Itse paistoin keksejä ensin noin 7 minuuttia, sen jälkeen leimasin ne ja sitten paistoin vielä kolmisen minuuttia lisää. Näin leimakuviot jäävät sellkeämpinä näkyviin, kun taikina ei uunissa enää paiston loppuvaiheessa kohoa. Leimasimet eivät myöskään tarttuneet osittain paistettuun pintaan kiinni yhtä helposti kuin täysin taikinaiseen. Keksit eivät siis suinkaan menneet pipariksi vaikka purkki muuta väittääkin, vaan näillä leimaillaan taatusti toistekin!

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Haluaa kans tuollaisia leimoja... :)
    Mukavaa naistenpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten ei muuta kuin tilailemaan. Kyllä aina muutama laatuleima keittiöön mahtuu:) Hyvää naistenpäivän iltaa sinnekin!

      Poista
  2. Mahtavat leimatut keksit! Hyvä idea saada lisäilmettä peruskekseihin. Täytyykin testata. Ihan ensimmäiseksi kyllä tuli mieleen laadun tae, mutta myös tuo negatiivisempi puoli putkahtaa helposti mieleen. Varsinkin, jos leima on yhteydessä ihmiseen ei esineeseen. Jotkin asiat saavat eri yhteyksissä negatiivisia sävyjä, mutta tässä nämä kyllä ovat ehdottomasti positiivisella sävyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo leimat kohottavat tavalliset murokakut ihan uudelle tasolle. Pienestä se on joskus kiinni:)

      Poista
  3. Kääks, minä en edes tiennyt, että tuollaisiakin on olemassa :D Onpas hauska idea! Sääli ettei tule enää perinteisiä leivonnaisia kovin usein kokattua, muuten varmasti lähtisivät ostoskoriin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea kivaa sitä kyllä on:) Kun vaan ekaksi keksii ja löytää ne kivat jutut jostain, niin voivat sitten löytää omaankin keittiörepertuariin. Netti onneksi auttaa tuossa löytämisen tuskassa aika tehokkaasti. Ja blogit.

      Poista